Bývanie môže mať aj alternatívne podoby, kedy pre neho nemusí byť typické len jedno miesto. Niekto už možno tuší, že narážam na tému moderných mobilných domov, ktorých prenos na ľubovoľné miesto je veľmi praktický. Túto zaujímavú alternatívu poskytuje napr. sezónny domček Sunsseker za prekvapivo prístupnú cenu, rovnako ako ostatné dostupné varianty vo forme súčasných mobilných domov.Kempovanie, výhľad na vodu, západ slnka.jpg
Takáto forma bývania sa stáva čoraz známejšia aj u nás a v okolitých štátoch, hoci veľmi dobre oboznámení sú s ňou najmä obyvatelia v USA. To ale nemení nič na tom, že totožné výhody poskytujú mobilné domy aj u nás. Nie je to len ich praktická stránka, ale takisto nižšia cena pri kúpe https://www.diamondreality.sk/na-co-si-dat-pozor-pri-kupe-nehnutelnosti a následne nižšia spotreba energií, čo je vlastne pre bývanie v menších priestoroch typické. Minimalistická stránka je v súčasnosti IN, rovnako ako snaha pravidelne ušetriť na energiách. V USA tieto štýly domov nachádzajú celoročných záujemcov, zatiaľ čo tu sa stávajú známe v spojitosti so sympatickým kempovým alebo dovolenkovým, respektíve sezónnym ubytovaním.

  • S ním sa spája krása okolitého prostredia, najmä ak ide o umiestnenie blízko prírody. Interiér je spravidla menších rozmerov, ale zato prekvapivo komfortný a estetický.

Domy, bývanie, prírodné prostredie.jpg
Tunajší čitateľ si ale môže spájať túto formu s klasickou unimobunkou, kontajnerom či „redneck“ prívesom, avšak treba upozorniť na elegantnú stránku mobilných domov, čím sa od týchto možností odlišujú. Prakticky ide o novinku, ktorá sa u nás viac-menej rozbieha, no predstaviť si môžeme skôr modernú stránku bývania s nižšou spotrebou energií. Rovnako veľmi funkčné premiestnenie príbytku na ľubovoľné miesto bez potreby sťahovania nábytku či iných náročných procesov. Pokiaľ sa radíte k možným záujemcom, pre ktorých menšie rozmery nepredstavujú problém, z takéhoto priestoru sa dá vytvoriť funkčné ubytovanie, či už vravíme o sezónnej alebo celoročnej záležitosti.